"Je kunt een probleem niet oplossen vanuit hetzelfde soort denken dat het probleem heeft veroorzaakt"

Unknown

 

I Tjing

 

Een van de methoden waarmee ik werk is I-Tijng. 

I-Tjing is een oude methode van raadgeven bij het maken van keuzes met betrekking tot levensvragen over:

  • Werk
  • relatie
  • opvoeding
  • emotie
  • moeilijke situaties, etc.

Zit je vast in een vraag dan kan I-Tjing coaching je helpen richting te geven aan de antwoorden die je zoekt. Tijdens een coaching traject kan de I-Tjing ingezet worden om inzicht te geven in hoe je in bepaalde situaties het beste kan handelen. Als coach help ik je bij het formuleren van de juiste vraag en begeleid ik je bij het intuïtief en associatief tot je laten komen van de vraag, om te voelen wat het antwoord jou te vertellen heeft en wat het met je doet.

Tijdens de I-Tjing coaching werk ik met “I-Tjing, het boek der veranderingen” dit  is een Chinees Orakel- en wijsheidsboek. De basis van de huidige tekst is drieduizend jaar oud. Het orakel kan antwoord geven op alle levensvragen. Je moet het niet beschouwen als een “toekomstvoorspeller”, het is een raadgever. Het geeft aanwijzingen bij de wisselingen van het menselijke lot en bij de veranderingen die zich in het leven voordoen. Het gaat er van uit dat het handelen van de mens, of soms juist het niet handelen, invloed heeft op de toekomst. Het concept achter het boek is dat alles in de wereld, zowel binnen als daarbuiten, met elkaar samenhangt en elkaar beïnvloedt. Door de aandacht waarmee je de vraag stelt, gebeurt het dat je precies dat antwoord krijgt wat aansluit bij wat je onbewust al vermoedde maar bewust nog niet bevestigt kreeg. Bij geregeld gebruik vergemakkelijkt het de wijze waarop je omgaat met vragen en situaties, het zal ook je zelfkennis vergroten. Het maakt je bewust waar je sterke en zwakke kanten van je karakter en je gewoontepatronen zitten. Op die manier krijg je de mogelijkheid jezelf steeds verder te ontwikkelen. Door het gebruik van de I-Tjing wordt het mogelijk om met meer resultaat en persoonlijk evenwicht te handelen. 

I-Tjing kan ingezet worden als ondersteuning bij een kortdurend traject maar je kunt ook een afspraak maken voor een eenmalig consult.

Voor aanmelden (klik hier)

 “Een onorthodoxe manier om via het onbewuste, “bewust” een keuze te maken.”

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets