“Verschaf de noodzakelijke middelen, ontsteek het vuur maar laat de verdieping van het inzicht aan het individu over”

Tao van onderwijs

Groepsvoorlichter Hersenstichting 

Namens de hersenstichting verzorg ik regelmatig een groepsvoorlichting voor organisaties, waarin ik een lezing geef over de hersenen en over verschillende hersenaandoeningen. De lezingen zijn bedoeld voor volwassenen, zoals leden van een vrouwenvereniging, ouderenbond, EHBO-vereniging, bibliotheken, gemeenten, scholen en ouders/docenten van pubers. 

U kunt een lezing aanvragen over vier onderwerpen:

  • Geheugen en vergeten
  • Hoe houd ik mijn hersenen gezond?
  • Hersenletsel en de gevolgen
  • Puberhersenen in ontwikkeling 

Geheugen en vergeten  

'Interessante leerzame lezing. Goede duidelijke en leuke spreker. Iedere vraag werd goed beantwoord. Iedereen was heel tevreden', zegt Zij Actief Genhout over de lezing Geheugen en vergeten. 

Het geheugen is een belangrijke functie van onze hersenen die onmisbaar is voor ons dagelijks functioneren. Zonder geheugen weten we niet wie onze naasten zijn, op welk moment we leven, waar we leven en wat er allemaal gebeurd is in het verleden. Een hersenaandoening kan het geheugen behoorlijk verstoren.  

In deze lezing krijgt u meer informatie over de werking van de hersenen en gaan we in op het geheugen. U hoort meer over de verschillende soorten geheugen en de onderliggende neurobiologie in de hersenen. 

U krijgt meer informatie over het verschil tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening (zoals dementie). Tot slot krijgt u tips om het geheugen te helpen met zowel interne als externe strategieën.   

 

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

 'Onderhoudend, duidelijk, humoristisch en prikkelend. Iedereen vond het interessant en leuk', zegt FNV Senioren over de lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond? 

Onze hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. 

Gelukkig is er ook goed nieuws. U kunt zelf veel doen om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen.

U krijgt tijdens de lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond meer concrete tips. Hoe eerder u daarmee begint, hoe groter de kans dat ook uw hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven.  

U kunt via het formulier een lezing aanvragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva van Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

  

 

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets